szavakkalandja

szavakkalandja

2018. június 06. - zsöszö

te voltál már úgy vele, hogy olvastál egy könyvet (vagy bármilyen jellegű írást), és valahogy hirtelen beugrott róla egy másik? nem, nem arra gondolok, amikor az a fíling, hogy egymásról koppintották és/vagy a jólbevált sablon/téma mentén haladva egykaptafára készültek.

hanem arra gondolok, amikor valamiféle (szellemi) rokonság van a két mű között. mégis, mindkettőnek megvannak a maga - írójuknak köszönhető - egyedi, markáns sajátosságai. és azaz érdekes, hogy ugyanazt a valamit melyik, hogyan oldotta meg a saját módján: miben tér el, és miben más?

dsc08251.JPG

nyilván eléggé adja magát, hogy ezek az ikerkönyvek leginkább a témában rokonodnak össze. de simán lehet más is. ilyen például

  • a hangulatuk
  • a narráció módja
  • a stílus (bár ez akkor már megint érdekes, hiszen egy írót/könyvét tán a stílusa teheti megkülönböztethetővé, egyedivé. hmmm..)
  • stb...

na, nekem van pár ilyen. ezekről vágyom mesélgetni, hátha rajtam kívül mást is érdekel. vagy netán másoknak is van ilyenje, és hajlandó megosztani velem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakkalandja.blog.hu/api/trackback/id/tr2614027304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása